Werken en reizen in Australie

Werken & Reizen in Australië

Australië is een van de duurste landen om te gaan backpacken. Hoe kun je je dat dan in godsnaam veroorloven? Simpel, door te werken. Op die manier kun je gerust 6 maanden of misschien wel een jaar Down Under blijven.

Maar mag je daar zo maar werken? Wat kun je daar dan gaan doen? En hoe vind je een baan?

Daar is Travel Active voor. Travel Active is dé organisatie in Nederland, die je kan helpen bij het vinden van werk in het buitenland, zodat jij daarna weer geld hebt om te backpacken. Ze hebben enorm veel ervaring met werken & reizen in Australië. Zij kunnen alles voor je regelen, van een vlucht boeken tot het regelen van een werkvisum en het vinden van een baantje daar.

De lonen in Australië liggen redelijk hoog. Dat is natuurlijk fijn, maar verkijk je er niet op, want de prijzen in Australië liggen ook hoog. De meeste backpackers kiezen voor een baantje in de horeca of op een boerderij. Denk aan druiven plukken. Kijk op de site van Travel Active voor de mogelijkheden. De gemiddelde lonen staan er bij vermeld.

Misschien is het wel de eerste keer dat je op reis gaat. Zeker als je alleen gaat, is dat allemaal wel spannend. Travel Active biedt de mogelijkheid om met een groepje gelijkgestemden te vertrekken. Je ontmoet de andere backpackers van tevoren in Nederland, zodat je elkaar een beetje leert kennen. En je stapt samen in het vliegtuig, op naar het avontuur.

Weetjes

Om in aanmerking te komen voor een Australian Working Holiday Visum moet je tussen de 18 en 30 jaar oud zijn. Dit visum is maximaal 12 maanden geldig. En in die tijd mag je niet langer dan 6 maanden voor één werkgever werken.

Travel Active richt zich niet alleen op Australië, maar ook op Nieuw-Zeeland, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en een aantal Afrikaanse landen. Wil je iets dichterbij blijven, dan zijn er tal van mogelijkheden in Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *