Redenen voor Siquijor in de Filipijnen

Siquijor eiland in de Filipijnen

Siquijor is een werkelijk paradijselijk eilandje in de Filipijnen.Terwijl de grote massa toeristen op Bohol blijft, ligt er op zo’n 3 uurtjes varen een schitterend eiland, dat minstens zoveel te bieden heeft; Siquijor.

Wij waren meteen gecharmeerd van het magische eiland. Onze 12 redenen om naar Siquijor te gaan:

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

1. De bevolking

Werkelijk iedereen lacht naar je. Kinderen komen zwaaiend aan rennen. Zeker als je buiten de dorpjes Siquijor en San Juan komt, blijkt dat ze nog niet echt gewend zijn aan toeristen. Ze willen allemaal een praatje met je maken of bieden je een slok Tanduay.

Wat een hartverwarmende bevolking!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Lokale bevolking Filipijnen

2. De stranden

Turquoise water, hagelwitte stranden, palmbomen. Het perfecte plaatje. En zo goed als verlaten! Waar zie je dat nog? En op een aantal punten kun je zo vanaf kust zo snorkelen. Daar worden wij blij van!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Stranden op Siquijor Filipijnen

3. Funky transport

Op Siquijor wordt het straatbeeld bepaald door de vrolijk gekleurde tricycles. De ene nog mooier dan de ander. Er rijden maar weinig auto’s of jeepney’s op het eiland.

Een handige en leuke manier om rond te reizen. Bovendien lekker goedkoop.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Tricycle vervoer op Siquijor Filipijnen

4. Scooteren

Omdat er zo weinig verkeer is, is het heel relaxed om zelf rond te toeren. Het eiland heeft een omtrek van 72 km. Over het algemeen zijn de wegen erg goed. Alleen de wegen door het midden en dus de bergen van het eiland, zijn iets minder, maar nog altijd goed te doen.

Ga vooral ook de kleine zijweggetjes in. Dan zie je het echte authentieke leven van de Filippinos nog.

Weet wel dat je bij het huren van een scooter in Azië nooit volledig verzekerd bent. Lees hier alles over scooterhuur in Zuidoost-Azië.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Scooter huren op Siquijor Filipijnen

5. De vele baaitjes

Langs de hele kuststrook zijn baaitjes te vinden. De ene iets makkelijker te bereiken dan de andere. Populair is de baai van Salagdoong, maar wij vonden deze juist wat minder. Er is nogal wat beton gestort om terrassen te vormen. De baai is drukbezocht door lokale bevolking, die er vooral in het weekend komen zwemmen en BBQ-en. Bovendien moet je er entree betalen.

Nee, er zijn er veel meer en veel mooiere te vinden. Zoals gezegd, gewoon die kleine zijpaadjes inrijden en maar zien, waar je uitkomt.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Verlaten baaitjes op Siquijor Filipijnen

6. De watervallen

Siquijor heeft er een paar, de drukbezochtste watervallen zijn die van Cambugahay. In 3 of 4 etages komt het water naar beneden gevallen in een idyllische omgeving. Je kunt er heerlijk zwemmen in de natuurlijke baden. Verfrissend! Het is wel weer een aardige klim terug omhoog, dus neem water mee.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Zwemmen bij watervallen op Siquijor Filipijnen

7. De magie

Siquijor is het eiland van de shamanen en zwarte magie. Het is zelfs zo dat veel Filippinos hier niet durven te komen, vanwege de hekserij. Ze denken dat het er spookt.

Er zijn nog altijd veel healers te vinden, die genezingen verrichten op basis van kruidenmengsels en mysterieuze handelingen. Middenin het dorp is een zwembad gemaakt, waar blijkbaar helend water in zit. Neem er een duik in en voel je herboren (of niet...).

8. De vuurvliegjes

Wat natuurlijk erg meewerkt aan de magie van het eiland, zijn de vuurvliegjes, die ’s avonds tevoorschijn komen.

De Spanjaarden hebben het eiland ontdekt in een donkere nacht,  omdat het ’s nachts helemaal verlicht werd door de gloeiende vliegjes.

Kennelijk kun je soms hele zwermen zien. Wij hebben er slechts één gezien! (ja, een zielig eenzaam vuurvliegje). Tja, die heb ik dus net niet vast kunnen leggen op de foto.

9. De zonsondergang

Mee eens, Azië heeft meerdere plekken met waanzinnige zonsondergangen, maar die op Siquijor zijn toch ook erg mooi. De bergen van Negros worden scherp afgetekend als de zon gaat zakken. Met de kleine vissersbootjes op de voorgrond geeft dit een prachtig plaatje. Koud biertje erbij, wat wil je nog meer?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Zonsondergang op Siquijor Filipijnen

10. De romantiek

Tja, hoe leg je dat uit. Het komt gewoon door de sfeer van het hele eiland, denk ik. De mooie stranden, de prachtige zonsondergang, de hele relaxte sfeer; je voelt je er gewoon heerlijk.

Wij waren er niet weg te slaan.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Romantiek op Siquijor Filipijnen

11. De visspa en heilige Banyantree

Onder de 4 eeuwen oude Banyanboom is een poel water. Voor slechts 5 peso (10 cent) kun je hier je voeten laten “scrubben”. De kleine visjes in het water eten de dode huidschilfers van je voeten. Ze voelen als nieuw, als je eruit komt. Een heerlijke visspa voor weinig geld.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Visspa en banyantree op Siquijor Filipijnen

12.  De koloniale gebouwen

Hoewel er heel wat kerken zijn ingestort tijdens de aardbeving van 2013, zijn er altijd nog prachtige gebouwen te zien. In Lazi is de kerk uit de koloniale tijden nog altijd in gebruik en wordt momenteel gerenoveerd.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Oude kerk in Lazi op Siquijor Filipijnen

Info:

Vanuit Bohol kun je de ferry nemen van Tabligaran eerst naar Dumaguete (Negros Islands). Let op: er gaat maar één ferry per dag, om 10.30u met Oceanjet. Duurt 2 uur/ € 15,-

Vanuit Dumaguete (Negros) neem je een ferry naar Siquijor. Duurt 45 min / € 5,-

Het ticket is vanuit Bohol direct door te boeken.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Misschien ook interessant voor je

oog in oog met het spookdiertje

8x waarom je naar Bohol wilt

5 gedachten over “Siquijor eiland in de Filipijnen”

  1. Hoi Rob en Corinne. Wat een super leuk reisblog hebben jullie!! Ik ben een reis aan het plannen voor december/januari. Siquijor staat zeker op de planning! Vind het lastig om een goede volgorde te plannen…Mijn zoon zit momenteel op Cebu dus dat is de eerste bestemming. Vandaaruit willen we samen rond gaan reizen. Willen ook graag naar Palawan. Alle tips zijn welkom!! Groetjes uit Vierlngsbeek ! Irma Aben

    1. Hoi Irma, leuk van je te horen en zeker leuk om van je plannen te horen! Goed bezig. Ik weet niet hoe lang je wilt gaan? Ik zou in ieder geval niet te lang in Cebu City blijven. Niet veel aan. Misschien rondje Bohol (Chocolate Hills, spookdiertjes..), Siquijor (om heel veel redenen), Oslob (snorkelen met walvishaaien) en evt verder als je tijd hebt. Je kunt in de Filipijnen heel goedkoop vliegen met Cebu Pacific. Prima maatschappij, maar houd altijd rekening met vertragingen. Je kunt bijv van Dumaguete naar Puerto Princessa (Palawan) vliegen. En wat tegenwoordig heel populair is, is de TAO Experience. Google dat maar eens. Mocht je nog meer tips willen, laat maar weten. Veel voorpret!

      1. Ook leuk om van jullie te horen! Bedankt voor de snelle reactie. Ja Siquijor en Palawan (en de TAO experience) staan zeker op mijn voorlopige planning…De planning is om 3 weken rond te reizen. Niet erg lang maar ga er zeker van genieten! Groetjes!! Irma

    1. Hé Sylivia! Dank je voor je reactie. Jammer dat je man niet mee wil. Die ontvoeringen vinden allemaal plaats op Mindanao. Dat is al jaren zo en daar moet je gewoon niet komen. Helaas krijgt het hele land hierdoor een slechte naam. En ja, de laatste tijd gebeurt er nogal wat (denk aan al die moorden in de drugsscene), maar ook dat is zeer plaatselijk. Voornamelijk in Manila. Jij, als toerist bent geen doelwit. Dat is een beetje “at the wrong place, at the wrong time”, maar dat kan overal gebeuren, denk ik altijd. Zelfs in ons eigen Amsterdam. Er zijn genoeg plekken, waar nog volop wordt gereisd & waar dat dus ook gewoon kan. Hoop, dat je je man toch nog kunt overtuigen ;-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *