Vaccinaties

Vaccinaties

en malariapillen

vaccinatie boekje

Vaccinaties

Op reis wil je niet een of andere rare ziekte oplopen, zoals polio, buiktyfus of hepatitis. Om je hier voor te beschermen, kun je vaccinaties laten zetten. Je bent dan vaak jarenlang beschermd. Deze vaccinaties zijn niet verplicht, met uitzondering van gele koorts in een aantal landen. Het is echter wel aan te bevelen als je regelmatig reist. Begin er op tijd mee, want voor bijvoorbeeld de Hepatitis-vaccinaties zijn meerdere spuiten nodig. Het verschilt per land voor welke ziektes je geadviseerd wordt je te vaccineren. Bij de landeninfo (bestemmingen) op onze site, wordt per land aangegeven welke vaccinaties geadviseerd worden.

De gele koorts vaccinatie is dus in een aantal landen verplicht. Je moet bij de douane op het vliegveld aan de hand van het gele boekje aan kunnen tonen, dat je de spuit hebt laten zetten en dat deze nog geldig is. Voor de meeste Afrikaanse landen wordt dit vereist. Maar er zijn ook landen, die deze vaccinatie vereisen als je via een gele koorts risicogebied het land binnenkomt. Check dit ook voordat je gaat. Ze kunnen je bij de douane anders weigeren.

Malaria

Er zijn verschillende ziektes, waarvoor geen vaccinatie bestaat, zoals Cholera, Dengue, Aids. En Malaria is daar een van. Malaria is een ernstige infectieziekte, die je via een muggenbeet oploopt. Ga je naar een malariagebied, dan kun je jezelf beschermen met malariapillen. Er zijn verschillende soorten, de een wat heftiger dan de ander. Persoonlijk hebben wij erg slechte ervaring met Lariam. De bijverschijnselen zijn echt niet fijn. Nachtmerries, paranoia, haaruitval. Niet iedereen heeft er last van, hoor, maar het komt bij Lariam regelmatig voor. Als we dan malariapillen moeten slikken, kiezen wij voor Malerone. Deze is milder, maar moet je wel dagelijks innemen. Ik wil er ook nog bij vermelden, dat wij in Azië nog nooit malariapillen hebben gebruikt. We zorgen wel dat we altijd een stripje bij hebben. En we vragen dan ter plekke of er een uitbraak is of niet. Of het wel nodig is, om de pillen in te nemen. Tenslotte is dat ook allemaal rotzooi en is het niet best voor je gezondheid als je ze lange tijd moet slikken. Overweeg voor jezelf of je dat wil doen. Je kunt je daar ook goed beschermen met DEET en bedekkende kleding. In Afrika is dat niet de vraag. Daar moét je ze wel nemen. Malaria komt er ontzettend veel voor en de kans op besmetting is daar enorm. Check hieronder het kaartje van de malariagebieden in de wereld.

malariagebieden

bron: thuisvaccinatie.nl

Je vindt alle informatie, die je nodig hebt, op de site van Thuisvaccinatie.nl. Je kunt er direct de geadviseerde vaccinaties vinden en online een afspraak maken. Zoals de naam al doet vermoeden, komen ze bij je thuis (of op je werk) de vaccinatie zetten, zodat je niet extra vrij hoeft te nemen. Hier zitten geen extra kosten aan verbonden. Thuisvaccinatie.nl kan je ook adviseren op het gebied van malaria en het gebruik van DEET. Je vaccinaties worden genoteerd in het zgn. gele boekje. Neem dit boekje altijd mee op reis. Het is een internationaal bewijs van inenting.

Het kan zijn , dat je zorgverzekering de kosten van het consult en van de vaccinaties vergoedt. Check hier direct of dat het geval is.

stap 9: visum regelen

stap 11: backpack & bagage

Reisinfo over backpacken, budgettips, reisblog, reisbestemming, landeninfo