Reisverzekering

Reisverzekering

en annuleringsverzekering

reisverzekering

reisverzekering

Saaie kost, maar het moet wel geregeld worden. Het is zelfs heel erg belangrijk om goed verzekerd te zijn. Je weet nooit hoe het loopt, een ongelukje zit in een klein hoekje. Dit zijn geen kosten, waar je op moet besparen.

Je kunt altijd ergens uitglijden en je been breken. Of je smartphone tijdens een boottochtje in het water laten vallen. En hoe goed je ook oplet, een portemonnee is zo gerold. Je hebt het niet altijd zelf in de hand. En je wilt echt niet in India in een wazig kliniekje terechtkomen, waar hygiëne ver te zoeken is en je zelf maar moet kijken hoe je aan eten komt. Als je goed verzekerd ben, worden de kosten van een nette privékliniek vergoed. Wil je op reis gaan duiken, vergeet je dan niet te verzekeren voor gevaarlijke sporten.

Het makkelijkste, en uiteindelijk ook goedkoopste, is om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Zeker als je langere tijd gaat. Lees vooraf goed, hoe lang je aaneengesloten op reis kan, wil je nog verzekerd zijn. Verreweg de meeste maatschappijen verzekeren reizen tot maar 60 dagen aaneengesloten, sommige 90 dagen. Dus heb je al een probleem als je 4 maanden weg wilt.

Er zijn een aantal maatschappijen, die dit wel aanbieden. Wij hebben persoonlijk goede ervaringen met OHRA. Je kunt je bij hen zelfs voor 365 dagen aaneengesloten verzekeren.

Ga je nog langer en ben je meer dan een jaar weg, dan kun je bij Tasman Verzekeringen terecht.

Check en vergelijk hieronder de premies:

annuleringsverzekering

En als je dan toch bezig bent, regel ook meteen een doorlopende annuleringsverzekering. Je weet nooit hoe het loopt en het is wel zo prettig, dat als je niet op reis kunt,  je  in ieder geval je geld terug krijgt. Regel dit vóórdat je een vliegticket koopt of hotel hebt geboekt. Het kan zijn, dat ze daar moeilijk over doen, als je iets wil declareren, dat je voor het ingaan van de verzekering hebt gekocht.

 

stap 4: inlezen

stap 6: je route

Reisinfo over backpacken, budgettips, reisblog, reisbestemming, landeninfo