Reistijd

beste reistijd

en wanneer wil je gaan

kalender

 

Wat is de beste reistijd voor je bestemming? Of zit je zelf vast aan een bepaalde tijd? Dat kan natuurlijk ook. Maar het is wel verstandig eerst even te kijken, wat voor weer je kunt verwachten in de tijd dat je wilt gaan. Je wilt niet ergens op een klein eilandje in de Filipijnen zitten in het orkaanseizoen. Of in Argentinië net te laat zijn om de walvissen te spotten.

Klimaatverandering  betreft de hele wereld, dus pin je niet helemaal vast aan de weerkaartjes. Tegenwoordig is het niet meer zo makkelijk om een duidelijke regentijd en droge tijd te voorspellen. Het lijkt allemaal een beetje te verschuiven. Maar de klimaatkaartjes geven je wel een indruk van de beste reistijd. Je moet ook een beetje geluk hebben.

Er zijn veel landen goed te bereizen in onze winter. Gelukkig maar. Niets zo fijn, dan in de winter de zon achterna te gaan. November tot en met februari zijn de populairste maanden om te reizen. Houd er rekening mee, dat de prijzen in december in veel landen flink wat hoger liggen. Tot wel 300% met de feestdagen!

In deze maanden kun je goed terecht in de Aziatische landen, als Thailand, Cambodja, Vietnam, Laos en Myanmar. De luchtvochtigheid kan dan op veel plekken wel aardig hoog zijn. Ook voor Midden- en Zuid Amerika is dit een ideale tijd.

Naar Canada, de Verenigde Staten en het noorden van Australië kun je weer beter in onze zomermaanden gaan. Ook Indonesië is dan gunstig, met minder neerslag en een lagere luchtvochtigheid.

Per continent kan er veel verschil in klimaat zijn. Zelfs binnen één land kunnen de verschillen gigantisch zijn. Wij geven op onze landenpagina's per land aan, wat de beste reistijd is. Mocht je een land missen (wij hebben ook nog niet de hele wereld gezien), check dan bijvoorbeeld het klimaatoverzicht op www. klimaatinfo.nl

 

 

stap 1: reisbestemming kiezen

stap 3: je budget

Reisinfo over backpacken, budgettips, reisblog, reisbestemming, landeninfo