Reisbestemming kiezen

Je reisbestemming kiezen

waarheen en waarvoor

wereldkaart

Wat verwacht je van je reis? Wat wil je zien? Wil je lekker luieren op een tropisch strandje? Of wil je iets op je bucketlist af kunnen vinken? Wat is je motivatie om te gaan reizen? Misschien ben je geïnspireerd geraakt door een documentaire op TV of is een vriend van je gaan reizen en lijkt het jou ook wel wat. Iedereen heeft zijn eigen reden om het avontuur op te zoeken. En dat avontuur begint met het kiezen van je reisbestemming.

De wereld is prachtig en er is zoveel te zien. Bedenk eerst wat er voor jou belangrijk is. Bergen of strand? Sneeuw of een tropisch klimaat? Natuur of cultuur? Steden of wildlife? Het één hoeft het ander natuurlijk niet uit te sluiten.

Wil je ruige natuur en bergen beklimmen? Dan is Nepal echt iets voor jou. Of misschien het minder bereisde Sikkim in Noord-India. Heb je liever meer cultuur en tradities, dan ben je in Indonesië of India meer op je plek. Wil je je Spaans verbeteren, terwijl je reist, ga dan naar Midden- of Zuid-Amerika. Bedenk dus eerst, wat je uit je reis wilt halen.

Verreweg de meeste backpackers, die voor het eerst op reis gaan, kiezen voor Zuidoost-Azië. En dat is logisch; het is er spotgoedkoop, je kunt er makkelijk rondreizen, je hebt er de prachtigste eilandjes én op cultureel vlak kom je ook niks te kort. Bovendien wemelt het er van de leuke backpackershostels en is het eten er fantastisch. De meest populaire landen zijn Thailand, Cambodja, Laos en Vietnam. En tegenwoordig wordt Myanmar ook steeds vaker meegepikt.

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer opties. Kijk wat bij je past of laat je inspireren door onze reiservaringen.

 

stap 2: beste reistijd

Reisinfo over backpacken, budgettips, reisblog, reisbestemming, landeninfo