Inlezen

Inlezen

weet waar je heen gaat

reisgidsen

Voordat je de beslissing neemt naar welk land je wilt reizen, kun je beter eerst iets over het land lezen. Dingen als de veiligheid van het land, de bezienswaardigheden, de religie en taal van het land, zijn toch belangrijke zaken. Als je een reisbestemming hebt gekozen, wil je wel graag weten wat er te zien is. Ook niet onbelangrijk is of dat de situatie er wel veilig is of dat het misschien wordt afgeraden om het land te bezoeken.

Kijk voor reisadviezen op www.rijksoverheid.nl.

Mocht er vanuit de overheid een negatief reisadvies worden gegeven, hou er dan rekening mee, dat als je toch naar het land gaat, je reisverzekering in de meeste gevallen NIET geldig is. Informeer in dit geval eerst bij je verzekeringsmaatschappij.

De religie van een land is toch ook wel belangrijk. Ga je naar een hindoeïstisch land of een land, waar het merendeel moslim is, houdt daar dan rekening mee, wat betreft je kleding. Er wordt vaak verwacht dat je je schouders bedekt en rokken of broeken tot over de knie draagt. Respecteer dat en ga niet in een hemdje een tempel of moskee in. Ze zullen er misschien niets van zeggen, maar het wordt echt niet gewaardeerd.

En kun je je wel verstaanbaar maken? Spreken ze er wel Engels? Anders moet je nog even een stoomcursusje doen. Geen zin om Russisch of Chinees te leren? Dan is er voor jou het Point It boekje, een gidsje met duizenden foto's. Mocht het niet lukken met handen- en voetenwerk, dan wijs je gewoon de desbetreffende foto aan.

Een ander ding is verkiezingstijd. Wij vermijden die altijd. Je ziet regelmatig, dat er dan protesten of demonstraties zijn, die weleens grimmig kunnen worden.

Het is handig om van tevoren te lezen over de bezienswaardigheden van je reisbestemming. Je wilt wel weten, waarom je naar een land toegaat en wat de highlights zijn. Je kunt natuurlijk al veel van onze site halen, maar je kunt je ook thuis vast inlezen met een reisgids.

stap 3: Je budget

stap 5: reisverzekering

Reisinfo over backpacken, budgettips, reisblog, reisbestemming, landeninfo