Reisgids voor Puerto Galera Filipiijnen

Reisgids voor Puerto Galera

Puerto Galera in de Filipijnen.

Als je aankomt met de bangka, zie je al de tientallen baaitjes en stranden al. Maar waar moet je nu heen? Moet je naar het bekende Sabang of toch beter naar White Beach of één van de rustigere stranden?
Wij hebben eens goed voor je rondgekeken en de feiten op een rijtje gezet.

Sabang
Sabang

Sabang is het bekendste en drukbezochtste strand van de Puerto Galera regio. Sabang is helemaal ingericht op de duiker en heeft een bruisend nachtleven, inclusief girliebars.
Het strand stelt niet veel meer voor. Er is door alle bebouwing nog maar een klein strookje over. Languit liggen lukt niet echt, dus zonnen moet je hier staand doen. Voor de kust liggen in het water 2 drijvende bars. De gratis shuttleboot brengt je er naar toe. Vanaf de bar kun je prachtig snorkelen. Er worden af en toe grote schildpadden gespot. Let wel op voor de stekende kwallen.

Small La Laguna ligt een stukje verderop. Aan deze baai liggen de iets grotere resorts, die ook ingericht zijn op de duiker. Ook hier is het strand niet geweldig en is het lastig om te zwemmen of zonnen.
Als je het paadje blijft volgen en om de grote rots heengaat, kom je in Big La Laguna. Dit vinden wij aan deze kant van Puerto Galera het fijnste baaitje. Er zijn een paar kleinschalige hotelletjes en restaurantjes. Bovendien kun je hier vanaf de kust prachtig snorkelen.

White beach
White beach

Aan het andere uiteinde van Puerto Galera regio ligt White Beach. De naam zegt het al, er is hier een mooi wit zand en er is prima te zwemmen.  Maar ook hier is het druk en volgebouwd. Er is nauwelijks plek overgelaten voor palmbomen. Je kunt er wel op het strand liggen, maar je hebt geen schaduw.
Bovendien is White Beach erg populair bij de Filipinos, die er in het weekend komen zwemmen en feesten. Verwacht dus veel drukte, bananaboats, jetski’s en beachvolleybal.
Aninuan Beach is veel rustiger. Er liggen een aantal grootschalige (en prijzige) resorts. Het zand is er minder wit en in de branding liggen veel stenen, maar als je hier over heen bent, kun je er prima zwemmen.
Talipan Beach ligt in de laatste baai. Je kunt er relatief goedkoop overnachten in leuke, kleine resortjes. Het is er niet meer zo rustig, als in de reisgidsen staan. Er zijn verschillende restaurants en barretjes te vinden. Een fijn strand om een paar dagen te relaxen.

Puerto Galera Town
Puerto Galera Town

Tenslotte Puerto Galera Town, het dorp ligt precies tussen Sabang en White Beach in. Het heeft zelf niet direct een strand, maar wel snel met een tricycle (motortaxi) te bereiken. Het ligt echt idyllisch in een mooie baai met op de achtergrond de bergen. Wij hebben onze tijd voornamelijk hier doorgebracht.
Wij vonden de relaxte sfeer heerlijk. Elke avond bij zonsondergang een biertje drinken met uitzicht op de haven met alle bootjes en de prachtige omgeving. Daar word je happy van!

Transport
Tegenwoordig gaat de Ferry vanuit Batangas rechtstreeks naar Sabang en White Beach.
Oriënteer je dus goed van tevoren, zodat je je direct op de juiste plek laat droppen. Het is nogal een gehassle bij de haven. Iedereen probeert je op z’n boot te krijgen. Hoofd koel houden. Werkt het beste.
Voor Sabang, Small La Laguna en Big La Laguna neem je de ferry naar Sabang.
Voor White Beach, Aninuan en Talipan neem je de ferry naar White Beach en voor Puerto Galera Town neem je de ferry met bestemming Muela (Puerto Galera Town).

 

Accommodatie tip

Badladz Dive Resort centrale ligging, mooi uitzicht op het haventje, duikschool en een goed restaurant erbij, leuke eigenaar en personeel, 2 pers. kamer vanaf €26,- (afgedongen). Er is ook een Badladz direct aan het strand.

voor meer info over de Filipijnen kijk op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *