Spookdiertje op Bohol Filipijnen

De spookdiertjes van Bohol

Oog in oog met de tarsiers

We hebben ze gezien: de bijzondere, kleine tarsiers! Op de Filipijnen. Die wil je toch meteen oppakken en mee naar huis nemen? Wat een leukerd.

Het is een van de kleinste primaten ter wereld. Een oeroud soort, dat in de afgelopen 45 miljoen jaar nauwelijks is veranderd. Slechts 12 cm lang met een staart van 20 cm. En het lijkt er op het eerste oog erg op, maar nee, het is geen aapje.

Dit wezentje wordt ook wel spookdiertje genoemd. Waarom weet ik niet, want er is niets engs aan. Het is vooral een en al oog en schattigheid.

Misschien omdat het de kop 180 graden kan draaien? (wat me doet denken aan the Exorcist...). Steven Spielberg liet zich door de tarsiers inspireren bij de creatie van E.T.

Bewaren

Spookdiertje tarsier Cordella Filipijnen

De tarsiers zijn op een paar eilanden van de Filipijnen te vinden en op Sulawesi, Borneo en Sumatra. Op Bohol in de Filipijnen is er een centrum opgericht, waar onderzoek wordt gedaan naar het kleine diertje.

In dit Tarsiers Conservation Center kun je ze van redelijk dichtbij bekijken. In dit centrum wordt gekeken hoe ze deze populatie kunnen behouden en hopelijk kunnen laten groeien. Dat is belangrijk, want ze worden met uitsterven bedreigd. Door houtkap wordt hun leefgebied steeds kleiner en is er te weinig voedsel.

In het Conservation Center hebben ze een natuurlijke leefomgeving gecreeërd. De tarsiers laten zich niet gevangen nemen. Het zijn gevoelige beestjes, die ’s nachts jagen naar insecten. Maar in dit stukje jungle doen ze het goed en is er bovendien voldoende voedsel.

Op Bohol zijn verschillende centra, waar je ze kunt bezichtigen. Maar de diertjes worden niet overal even goed behandeld.

Goed adresje:

The Tarsier Visitors Center, Corella

Open di-za 9.00-16.00u. Entree € 1,- (60 PHP) inclusief gids.

Routebeschrijving

Vanuit Tagbilaran gezien rijdt je naar Corella. Na Corella de weg blijven volgen gedurende ongeveer 3 km. Op een gegeven moment zie je aan de linkerkant een bord van het Tarsier Visitor Center. Eerder op de route wordt niets aangegeven.

 

Bewaren

Misschien ook interessant voor je

Twijfel je nog altijd om naar Bohol te reizen? Die spookdiertjes wil je niet missen, hoor. Maar er is nog veel meer te zien & te doen. Wij geven je 8 redenen om af te reizen naar Bohol in de Filipijnen.

Bewaren

8x waarom jij naar Bohol wilt

Route van 3 weken door de Filipijnen

Heb jij 3 weken de tijd voor de Filipijnen? Laten we eerlijk zijn, dat is veel en veel te kort om alles te kunnen zien. Wij geven je een mooie route van 3 weken, waarbij relaxed reizen bovenaan staat.

Bewaren

Route 3 weken door de Filipijnen

Algemene info de Filipijnen

Kijk voor uitgebreide reisinformatie eens op onze Filipijnen pagina. Daar vind je alles over visum, vervoer, budget & nog veel meer handige tips.

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *