Om vast voor te bereiden op je reis. Of om het vakantiegevoel thuis nog op te halen. Of zomaar, gewoon, omdat het lekker is.
Het recept voor de mojito:
Ingrediënten per glas:
- een halve verse limoen
- 12 verse muntblaadjes
- 2 theelepels (riet)suiker
- Spa Rood of mineraalwater met koolzuur
- crushed ijs
- Superior Rum (witte)
- ’n stevig longdrinkglas
- muddler (dikke staaf, vergelijkbaar met een vijzel. Of je gebruikt de vijzel, natuurlijk. Kan ook.)
Snijd de limoen in 4 deeltjes en knijp ze uit boven het glas. Gooi ze er vervolgens in. Voeg de muntblaadjes en de suiker toe.
Om de muntsmaak vrij te laten komen, moeten de blaadjes met de muddler gekneusd worden. Alles flink door elkaar.
Als je geen staafmixer met hakmolen of iets dergelijks hebt, kun je het ijs “crushen” door de ijsklontjes in een schone theedoek te leggen en er met een houten hamer of steen, of gewoon iets anders hards, flink op te slaan.
Vul nu het glas tot driekwart met de crushed ijs. Giet er vervolgens ongeveer 50 ml rum bij. Roer voorzichtig alles door met een lange lepel. Vul het glas nu af met het koolzuurhoudend water.
Garneer het longdrinkglas met een paar blaadjes munt en genieten maar!
Salud!!!