Tatacoa Desert Colombia

Het zuiden van Colombia in foto’s

Dit kun je verwachten van het zuiden van Colombia

Ga jij binnenkort backpacken door Colombia? En twijfel je of je ook naar het zuiden van dit prachtige Zuid-Amerikaanse land wilt reizen?

Wij geven je een indruk van het minder bereisde gedeelte van Colombia in foto's.

Calí, stad van street art & salsa

Calí is de hoofdstad van de Cauca Valley. En het is nog niet eens zo heel lang open voor toerisme. Het is de stad van de salsa. In de meeste hostels krijg je zelfs gratis salsa les. Leuk, hoor.

Ga ook zeker met de gratis walking tour mee. Je wandelt langs de meest geweldige street art en je gids vertelt je een stukje historie van de stad & brengt je naar plekjes, waar je anders echt niet zou komen.

Cali Colombia
Streetart Cali Colombia
Cali Colombia
Streetart Cali Colombia

Tatacoa Desert

Bijzonder stukje natuur, die Tatacoa Desert. En 's nacht kun je een adembenemende sterrenhemel bewonderen, tenminste... als je de mazzel hebt dat het helder weer is. Wij hadden vette pech en geen ster gezien.

Tatacoa Desert Colombia
Parkiet in Tatacoa Desert Colombia
Tatacoa Desert Colombia
Tatacoa Desert Colombia

Popayán, de witte stad

Ik hou van witte stadjes en dan helemaal in deze koloniale bouwstijl. Fijn, om een dagje doorheen te struinen, kerken te bewonderen, een museumpje mee te pikken & een bakkie te doen in een van de vele panaderías van Popayán.

Popayan Colombia
Popayan Colombia
Popayan Colombia

San Agustín, cultuur & natuur

Só, deze plek heeft mij heel positief verrast. Wat een prachtige natuur & wat een indrukwekkend stukje historie hier. Het dorp zelf is niet spectaculair, dus verblijf liever op een van de mooie finca's buiten het dorp. Maak er minimaal één dagtrip te paard om de eeuwenoude ruïnes & tombes te bezichtigen. Een tweede dagtrip kun je met een 4x4 maken. Je gaat dan naar de meer afgelegen tombes en ziet werkelijk schitterende watervallen. Absolute aanrader!

San Agustín Colombia
San Agustín Colombia
San Agustín Colombia
San Agustín Colombia
San Agustín Colombia

Santuario de las Lajas in Ipiales

Wanneer je in het zuiden de grens oversteekt naar Ecuador, kun je een stop maken in Ipiales. Het dorp stelt niet veel voor, maar de meeste reizigers blijven er één nacht om de  Las Lajas Basiliek te bewonderen.

Las Lajas Ipiales Colombia

Misschien ook interessant voor je

met leuke adresjes in zowel het noorden als het zuiden van Colombia.

Onze mooiste hostels in Colombia

Algemene reisinfo Colombia

Kijk voor complete info, budget, tips & nog veel meer op onze Colombia pagina.

Hippe tips coming soon

Binnenkort geven wij je onze beste tips voor backpacken in 3 delen. Dingen, die wij na jarenlang reizen met de rugzak & talloze keren op onze bek te zijn gegaan, hebben geleerd. Dus kom snel nog eens terug of volg ons op facebook.

tips backpacken, die je door ervaring leert

Backpacken, tips die je door ervaring leert

2 gedachten over “Het zuiden van Colombia in foto’s”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *