Bandeja Paisa eten in Medellin Colombia

Eten bij de locals in Medellin

Lunchen bij de lokale bevolking

Via de organisatie ResiRest mochten we in Medellin bij locals gaan eten. En wat een bijzondere ervaring was dat!

Veel toeristen blijven zo'n beetje in de wijk El Poblado hangen, met zijn hippe restaurantjes en gezellige bars. Leuk, maar hoe interessant is het niet, om een heel andere kant van deze bruisende stad te zien?

Dus stapten wij in de metro en reisden af naar een heel ander gedeelte van Medellin, de wijk Caicedo Tres Esquinas. Hier, op de volgebouwde hellingen van de stad, ontmoette wij Yuliana voor het eerst.

Barrio Caicedo Medellin Colombia

Yuliana pikt ons op bij een schattig kerkje midden in de drukke en typisch Colombiaanse wijk. Geen toerist meer te vinden, alleen maar vrolijke & vriendelijke Colombianen. Een lekkere drukte op straat, met muziek uit elk hoekje.

We merken dat we allebei best een beetje zenuwachtig zijn. Wij weten niet precies, wat we kunnen verwachten. Yuliana verklapt later, dat ze ook best nerveus was. Logisch. Voor haar is het de eerste keer, dat ze toeristen ontvangt en voor ze gaat koken.

Maar ze laat ons al snel op ons gemak voelen, babbelt er vrolijk op los en loods ons door de drukte heen naar haar kleine huisje hoog op de helling van de berg.

Yuliana ResiRest Medellin Colombia
Yuliana ResiRest Medellin Colombia

Mazamorra

We krijgen direct een typisch Colombiaans drankje aangeboden, Mazamorra. Het wordt vaak gedronken bij de Bandeja Paisa (hoofdgerecht) en het is eigenlijk simpelweg een kommetje melk met maiskorrels er in. Naar wens kun je het zoeter maken met een bocadillo, een soort dikke zoetstof. Lekker, hoor!

Mazamorra drink Medellin Colombia

Bandeja Paisa

Terwijl wij van onze mazamorra genieten, bereidt Yuliana samen met haar vriendin Maria, ons hoofdgerecht voor, de Bandeja Paisa. Dit gerecht moet je minimaal één keer gegeten hebben, tijdens je reis door Colombia. Een typisch Colombiaans gerecht, met name in de regio Antioquia. Er zijn vele variaties, maar wij kregen de meest traditionele versie geserveerd.

Bandeja Paisa bestaat uit rijst, rode bonen, een gebakken ei, avocado, spek, gehakt & een chorizo worstje. Een flinke maaltijd, dus, waar je wel even op kunt teren.

En complimenten aan Yuliana. Dit was het lekkerste eten, wat ik tot nu toe in Colombia heb gehad. Echt heerlijk! Alles supervers & smaakvol.

Bandeja Paisa eten in Medellin Colombia

Na het eten brengt Yuliana ons terug naar het kerkje. Met volle maag en een ervaring rijker nemen we afscheid van haar. Wat bijzonder om dit mee te mogen maken. Echt een aanradertje!

Barrio Caicedo in Medellin Colombia

ResiRest

Wil jij ook een keer bij locals thuis eten?

De stichting ResiRest biedt een prachtig concept. Ze brengen locals en toeristen samen.

Jij, als reiziger, krijgt een authentieke ervaring. Een etentje bij de lokale bevolking in hun eigen huis. Je krijgt een heerlijke maaltijd voorgeschoteld, je leert iets over de cultuur & het leven in dat land. En dat alles tegen een eerlijke prijs.

Zij, de locals, krijgen ook de kans om mensen uit een heel ander land te leren kennen. Bovendien kunnen ze zo een beetje geld verdienen. De locals, die bij deze organisatie zijn aangesloten, hebben het in veel gevallen niet altijd even makkelijk gehad. Zo kun jij ze dus ook nog een beetje helpen. Win-win situatie, zou ik zeggen.

Resirest heeft inmiddels in een heel aantal landen contacten gelegd met de lokale bevolking.

Wil jij ook zo'n unieke ervaring opdoen? Kijk dan op de site, www.resirest.com of download de app van Resirest (momenteel alleen Android).

THINK GLOBAL, EAT LOCAL!

 

14 gedachten over “Eten bij de locals in Medellin”

 1. Ja super leuk!! En in Medellin, ik hou van Medellin de mensen en niet toeristische plekken!
  Als het kan ga ik ook eten bij ResiRest naar de locals en het echte leven tegen komen. Super mooi dat jullie dit hebben gedaan!

 2. Wat leuk dat je ook bij de locals kunt eten. Het eten klinkt erg lekker! Ik dacht altijd dat ze in Zuid-Amerika (Brazilië uitgezonderd) over het algemeen ook Spaans spreken (met een accent, net als Nederlands en Vlaams) maar in Spanje is een bocadillo toch echt een broodje. Grappig. ?

  1. Ja, klopt. Ik was ook even in de war met die bocadillo. Maar het Spaans hier is sowieso anders, veel woorden zijn totaal verschillend met het Spanje Spaans.

 3. Wat een bijzondere ervaring moet dit zijn geweest. Het leukste van reizen vind ik de lokale bevolking ontmoetten, dit is een goede manier om dat te doen 😉

 4. Zo petje af dat je dit in de eerste instantie durfde! Ik denk bij Colombia niet gelijk daar ga ik eens de stad verder uit haha! Ik gaaf dat je dat hebt gedaan en wat ziet het eten er heerlijk uit <3

  xxx

  1. Haha, ja, dank je! Laatste stuk inderdaad maar met de taxi gedaan. Ging prima en ResiRest gaat je echt niet heel gevaarlijke wijken insturen. Maar toch best spannend, ja.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *