Auto huren in Cuba

Auto huren in Cuba

Een auto huren in Cuba

Is het wel veilig om daar rond te rijden? Zijn de wegen wel goed? Hebben ze wel fatsoenlijke auto's? Zal ik wel een auto huren in Cuba?

Met een eigen auto rondscheuren geeft een ultiem gevoel van vrijheid. Je kunt tenslotte elke afslag nemen, die je wilt. Je hoeft niet te wachten op je bus en maar hopen dat je een goed plekje krijgt. Lees op de Cuba pagina meer over het openbaar vervoer.

Lokale bus Cuba
Lokale bus

Voor de veiligheid hoeft je niet bang te zijn. Cuba is totaal geen crimineel land. De bevolking is heel erg vriendelijk. Neem eens wat lifters mee, er staan er tientallen langs de kant van de weg. Kun jij ze helpen en jij komt weer wat meer te weten over de lokale bevolking. Misschien wel aan te raden om een beetje Spaans te leren, zodat je met ze kunt communiceren. Engels wordt er niet erg veel gesproken, zodra je Havana uit bent.

Rondom Havana zijn de autobanen nog erg breed. Daarbuiten worden ze iets smaller en zitten ze vaak vol gaten. Je moet niet raar staan te kijken, als je opeens een fietser tegenkomt. Er is echt weinig verkeer op de wegen. De grootste kans heb je om een paard & wagen of dus een fietser tegen te komen.

En het is een  uitdaging, om de juiste route te vinden. Nu is het wegennet in Cuba niet echt groot, maar bewegwijzering, daar doen ze niet zo aan in Cuba. Blijft er niets anders over, dan in je beste Spaans de weg te gaan vragen. Of dus een lifter mee te nemen.

De auto's zijn veilig en van goede kwaliteit. Ze zeggen niet voor niets, dat in Cuba de beste monteurs wonen. Check wel even van tevoren of er genoeg olie en koelvloeistof in zit. Ze hebben nu eenmaal niet zoveel geld en als ze daar op kunnen besparen...

Tarieven

Vanaf € 48,- per dag kun je een kleine auto huren. Dit zijn prijzen in het laagseizoen. December tot en met april is het hoogseizoen en zijn over het algemeen de prijzen 20% hoger. De dagprijs wordt lager, naarmate je de auto langer huurt.

De erkende autoverhuurbedrijven, zoals Herz, Sixt of Avis, moet je hier niet verwachten. Er zitten alleen nationale verhuurbedrijven. Ze zijn te boeken via 'n Nederlandse reisorganisatie of rechtstreeks via internet.

http://www.cubacar.info

https://www.novelacuba.com/

Houdt er wel rekening mee, dat je in Cuba minimaal 21 jaar moet zijn, om een auto te mogen huren. En je moet minimaal twee jaar je rijbewijs hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *