Orang Oetan Sumatra Indonesië

Afgevinkte bucketlist dingen

Dingen, die je nog wilt zien in je leven.

Je hebt er vast en zeker ook wel één; je bucketlist. Wat wil jij per se gezien of gedaan hebben, voordat je het loodje legt? Of welke droom wil jij, hoe dan ook, in 2018 beslist vervuld hebben?

Wij hebben er inmiddels aardig wat af mogen vinken. Dit is een greep uit onze lijst.

Snorkelen met walvishaaien

Snorkelen met de reuzen van de oceaan, de walvishaaien. Dat maakt behoorlijk indruk. Lees hier waar jij ze gegarandeerd gaat zien.

Met een 4WD door Afrika

De echte Afrika-feeling, daar ging het ons om. En die hebben we gehad. Met een 4WD zijn we door Botswana, Namibië en een stuk van Zuid-Afrika getoerd. Kicken. Lees hier meer over Namibië.

Orang Oetans spotten in 't wild

So, dit was van kinds af aan al een droom van me. En jep, we hebben ze gezien in de jungle van Bukit Lawang, Sumatra. Lees hier meer over het eiland Sumatra.

De Transmongolië Express

Deze komt, volgens mij, ook op menig bucketlist voor, de Transmongolië Express. Lees hier alles, wat je moet weten voor deze onvergetelijke treinreis.

Naar de Galapagos Eilanden

Onze pasvervulde droom, de Galapagos Eilanden. Man man, wat is het bijzonder daar. Prijzig, maar haalbaar. Kijk hier, waarom jij ook naar deze eilanden wilt gaan.

Met de camper door Australië

We dachten altijd, voor Australië heb je minimaal een half jaar/ jaar nodig. Maar laten we eerlijk zijn, zelfs dat is veel te kort. Dus besloten we een klein gedeelte te gaan bekijken in 5 weken tijd en er gewoon een paar keer terug te gaan. Lees hier over onze ervaringen Down Under.

We hebben er nog een paar voor je ...

Wat dacht je van de grootste, breedste of hoogste watervallen in de wereld? Wandelen over de Chinese Muur? Bijzondere tempelcomplexen? In deel II geven we je weer een greep uit onze afgevinkte bucketlist dingen.

Waar wil jij, hoe dan ook, nog naartoe? Laat het ons weten.

9 gedachten over “Afgevinkte bucketlist dingen”

 1. Pfff… uuuuhhh… hmmm… er is zo veel!! Iets wat hoog op onze lijst stond is Nepal uitpluizen. Dit gaan we als het goed is in 2019 doen, en vervolgens zonder concrete plannen verder reizen zo lang als we het uithouden. Daarnaast willen we graag ooit nog een eigen campertje scoren en gewoon gaan en staan waar we willen zonder concreet plan 🙂

 2. Wat hebben jullie een mooi lijstje weten af-te-vinken! Op mijn lijstje staat, Papua New Guinea en een tijdje in de jungle wonen met inheemse bevolking. Hebben jullie dat al gedaan (zou me niks verbazen met zo’n lange afgewerkte lijst!)
  In 2018 gaan jullie vast weer een behoorlijke bucketlijst afwerken! 🙂

  1. Haha, nee, dat hebben we nog niet gedaan. Wel een paar dagen bij inheemse bevolking geslapen in verschillende landen, maar dat was tijdens meerdaagse treks. Echt bij ze gewoond, nee. En Papua New Guinea staat ook nog op ons lijstje!

 3. Wauw, wat hebben jullie al veel mooie dingen gedaan! Dat pakt niemand meer van jullie af!
  Afrika staat ook bij mij hoog op het lijstje, dus ga zeker de verhalen lezen!

 4. Dat zijn wel heel bijzondere projecten die je opsomt! Schrijf er voor mij nog maar bij : snorkelen in het Great Barrier Reef in Australië , een trekking doen in Patagonië, de Kilimanjaro beklimmen en de Taj Mahal bewonderen. Dromen mag hè ?. En soms worden dromen plannen…
  Hartelijke reisgroet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *