Boroka Lookout The Grampians Australie

7x een spectaculaire view in Australië

Australië is enorm groot, weids & bijzonder. Spectaculaire uitzichten en stoere lookouts! Wij hebben keer op keer met open mond staan kijken. Onder de indruk.

Ik ga je meteen even zeggen, dat wij nog maar een belachelijk klein gedeelte van Australië hebben gezien. Op de kaart gezien het hoekje rechtsonder. In 5 weken zijn wij van Sydney naar Adelaide gereden en zijn we behoorlijk gecharmeerd geraakt van dit prachtige land.

Wij hebben een greep gedaan uit onze mooiste views. We beseffen maar al te goed dat er meer fantastische uitzichten in het land zijn. Laat het ons weten, gaan we daar de volgende keer heen.

Three Sisters Blue Mountains Australie

1. Three Sisters in de Blue Mountains

Vrij toeristisch punt, maar daarom niet minder mooi. Ik hou wel van de grillig gevormde bergen van de Blue Mountains. De Three Sisters zijn populair, maar rijdt eens verder de mountains in en je zult zien, dat de omgeving er adembenemend is.

Murray River Renmark Australie

2. Murray River bij Renmark

Op de een of andere manier zijn wij gek op de Murray River. Misschien komt het doordat we de mooiste gratis campingplaatsen hadden aan het water. Of doordat we ons avondeten zelf uit de rivier hebben gevist. Of misschien wel gewoon doordat de omgeving zo droog is, dat het fijn is om er een kronkelende rivier in te zien. Hoe dan ook... specifiek dit stukje bij Renmark is erg mooi met haar knalrode oevers.

Boroka Lookout The Grampians Australie

3. Boroka Lookout in the Grampians

The Grampians zijn qua natuur sowieso al spectaculair. Eindeloze uitzichten, gevaarlijk uitstekende rotsen, ruig landschap. Hou ik van.

En je hebt er dus van die weergaloze lookouts. Heb jij het lef om op deze chair te gaan zitten?

Uitzicht van Sofitel Melbourne Australie

4. Sofitel in Melbourne

Op 25th Collins Street in Melbourne ligt het Sofitel. Neem de lift naar de 46e verdieping en ga naar het toilet. Wat? Ja, naar het toilet en dan met name de heren wc. Daar heb je een uitzicht over de stad, daar gaat het je van duizelen. Ook mooi in het donker.

Flinders Ranges Australie
Flinders Ranges Australie

5. Bunyeroo Valley in Flinders Ranges

Wauw, kan ik alleen maar zeggen. Wat een landschappen daar in Flinders Ranges! Het ultieme gevoel van vrijheid. Niemand te zien, alleen jij, de stilte, misschien een kangaroo hier en daar & een stuk of miljoen vliegen.

Twele Apostles Great Ocean Road Australie

6. Twelve Apostles op de Great Ocean Road

Dit is natuurlijk een bekend plaatje, maar daarom niet minder spectaculair. Het is en blijft een indrukwekkend stukje natuur. Wist je dat er helemaal geen 12 Apostelen staan? Geen nood, ze zijn niet allemaal aan het verdwijnen. Door erosie breken ze soms af, maar er worden ook weer nieuwe gevormd.

The Balconies Grampians Australie

7. The Balconies in the Grampians

Dit is wel mijn favoriete spot so far in Australië. Down Under en toch On top of the World! Dat gevoel een beetje. Verdere toelichting lijkt mij overbodig.

meer reisinfo over Australië

Wat was jouw mooiste view in Australië? Wat moeten wij nog op onze bucketlist zetten? Want één ding staat vast, wij gaan een keer terug Down Under!

Go and be Hip!

14 gedachten over “7x een spectaculaire view in Australië”

  1. Wat een geweldige foto’s, wij hebben wel de Twelve Apostles aan de Great Ocean Road gezien, maar wat jullie gezien hebben is spectaculair!!!

    1. Dank je! Het is toch ook een prachtig land, he? Binnenkort een keertje terug jullie? Wij hebben dat zeker op de planning staan!

  2. Prachtig! Wat hou Ik toch van dit land. Kan ook niet wachten om weer terug te gaan. Van de bovenstaande foto’s vind ik Halls gap de mooiste vergezichten hebben. Met name Boroka Lookout is adem benemend. Je moet overigens wel illegaal over een hek klimmen om die foto te maken :p Wat mij betreft mogen de uitzicht punten van Kings canyon ook wel in deze lijst opgenomen worden. Daarnaast is Bald Rock ( de grootste granieten steen van Australië ) zeker 1tje voor op de bucket list.

  3. Jeetje wat een prachtige uitzichten! Ik ben er nog nooit geweest dus ik kan je geen “must see views”van Australië geven maar ga jouw tips zeker onthouden.

    En nee, ik zou niet op de chair bij Boroka Lookout durven gaan zitten! Heb jij dat gedaan?

  4. Prachtig! Ik wil ook zo graag ooit eens naar Australië. Een kennis van mij is daar nu en ik zie de mooiste plaatjes voorbij komen. Ik wist trouwens dat er geen 12 apostelen meer stonden, maar niet dat er ook weer terug komen.

  5. Wat zijn jullie al op mooie plekken geweest. Vooral die 12 apostelen vind ik er heel mooi uit zien. Ik hoop ooit zelf eens naar Australië te gaan. Dan ga ik daar zeker eens kijken.

  6. Waaauw, wat een prachtige plekjes! Mijn schoonzusje zit toevallig nu voor ongeveer een jaar in Australië (is nu een half jaar weg) en wil aan het eind van haar periode gaan reizen dus ik stuur haar je artikel even door! Vooral dat herentoilet is wel echt een tip waar je zo niet op komt, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *