Zonsondergang in Bagan Myanmar

21 Foto’s waardoor je direct af wilt reizen naar Myanmar

Myanmar is authentiek en o zo fotogeniek. Prachtig & puur. Zowel de mensen als de natuur. Mocht je al twijfelen om naar Myanmar te reizen, dan nemen we die twijfels nu bij je weg. Ga er heen en vooral nu. Toerisme is booming en dingen zijn snel aan het veranderen.

Shwedagon Paya pagoda Yangon Myanmar

Shwedagon Paya in Yangon

De grootste tempel van Myanmar met een koepel van maar liefst 50..000 kilo bladgoud. Het gerucht gaat, dat in de pagoda 8 haren van de laatste Boeddha bewaard worden. Jawel. De tempel is op z'n mooist bij de ondergaande zon.

Treinstation bij Kalaw Myanmar

Kleine treinstationnetjes, waar je je ogen uitkijkt

Reizen met de trein door Myanmar is geweldig. Niet snel, maar wel geweldig. Het spoor is hobbelig, waardoor je af en toe los komt van je stoel. Een dutje doen zit er niet in. Maar dat wil je ook helemaal niet met zulke uitzichten. Een onvergetelijke ervaring.

De vlakte van Bagan Myanmar

De tempels van Bagan natuurlijk

Ja, dit is een inkoppertje. Dé highlight van Myanmar. Mocht je al twijfelen, dan zal dit landschap je toch wel kunnen overtuigen? Nergens anders zie je zoveel tempels en pagodas bij elkaar. Dit is Bagan.

Marktvrouw met thanaka in Myanmar

Gezichten vol thanataka

In het begin vraag je je af, waarom ze in godsnaam hun gezichten volgesmeerd hebben. Maar dat blijkt normaal te zijn in Myanmar. Vrouwen smeren een papje van thanatakapoeder (gemaakt van de schors van de thanatakaboom) en water op hun wangen om ze zo te beschermen tegen de felle zon of gewoon voor de mooi. Een prachtig gezicht.

De ontwapenende kids van Myanmar
De ontwapenende kids van Myanmar
De ontwapenende kids van Myanmar
De ontwapenende kids van Myanmar

De ontwapenende kids van Myanmar

Daar smelt je hart toch van? Die kids zijn daar echt grappig. Soms een beetje bang voor je, maar meestal komen ze enthousiast op je af gerend. En ze blijven maar lachen, die schatjes.

Birmese boer os en kar Myanmar

Terug in de tijd

Er wordt wel eens gezegd, dat Myanmar het Thailand van 30 jaar geleden is. Nou, de tijd lijkt er inderdaad stil te hebben gestaan. Dat zie je onder andere aan het vervoer. Er wordt nog altijd met os & kar gereden.

Zonsondergang bij U Bein Bridge Myanmar

U Bein Bridge bij zonsondergang

Het is de langste teakhouten brug ter wereld en echt een plaatje bij zonsondergang. Loop even naar de oever van het meer. Vanaf daar kun je de mooiste foto's maken.

Monniken in Maha Ganayon Kyaung Myanmar
Monniken bij zonsopgang Myanmar
Monniken in Maha Ganayon Kyaung Myanmar

Monniken & kloosters

Het Boeddhisme is de belangrijkste religie van Myanmar. Je zult op je reis heel wat monniken tegenkomen. Dit is in het Maha Ganayon Kyaung klooster in de buurt van Mandalay.

Ngwe Saung strand

Beachlife in Myanmar

De stranden van Myanmar zijn eigenlijk nog nauwelijks ontdekt. Toch zijn ze prachtig.  Het is er bovendien nog heerlijk rustig, het strand is er schoon, de mensen zijn er vriendelijk en het biertje staat koud. Dit is Ngwe Saung.

Het berggebied rond Kalaw in Myanmar

Het authentieke leven in de bergen rond Kalaw

Rijst oogsten, bezems binden, kleding maken. Alles wordt hier nog met de hand gedaan. Hier ga je pas echt terug in de tijd. Dit zijn de kleine dorpjes in de prachtige omgeving van Kalaw.

Marktvrouw in Kalaw Myanmar

De prachtige bevolking

Ze zien er niet alleen prachtig uit, ze zijn ook nog eens supervriendelijk & gastvrij. Myanmar kent verschillende etnische groepen, die te herkennen zijn aan hun typische kleding. Deze dame behoort tot de Pa-O.

Visser op Inle Lake Myanmar

De bijzondere vissers van het Inle Lake

Dit is natuurlijk een bekend plaatje. De vissers, die met één been peddelen. Dit is niet het enige bijzondere op het meer. De floating gardens en paalwoningen zijn ook echt een bezoekje waard.

Everyday life in Myanmar
Everyday life in Myanmar
Everyday life in Myanmar
Everyday life in Myanmar

Everyday life in Myanmar

misschien ook interessant voor je

route 3 tot 4 weken door Myanmar

kijk voor meer info over myanmar op

2 gedachten over “21 Foto’s waardoor je direct af wilt reizen naar Myanmar”

  1. Zo te zien zijn jullie weer aan het reizen,,,,prachtige foto’s geniet ervan ik ga jullie volgen grtjs uit Venray

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *